Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Γιατί να μην χαρακωθείς/Γιατί να σταματήσεις το χαράκωμα

Λοιπόν..Γεια σας! Το χαράκωμα είναι ένα πρόβλημα σήμερα για το οποίο δεν ενδιαφέρονται πολλά άτομα όμως καθημερινά χαρακώνονται εκατοντάδες έφηβοι με σκοπό να αυτοτιμωρηθούν ή να αυτοκτονήσουν. Κι εγώ έχω δύο φίλες που χαρακώνονταν και ευτυχώς το σταμάτησαν. Βασικά το χαράκωμα δεν αποτελεί λύση για τα προβλήματα σας ίσα- ίσα που δημιουργεί περισσότερα. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι και έχουν πάθει κατάθλιψη όμως η ζωή έχει και τα καλά έχει και τα κακά, έχει τις λύπες έχει και τις χαρές. Όταν προσπαθείς να αυτοκτονήσεις είναι σαν να παρατάς αυτόν τον αγώνα. Σκεφτείτε τα θετικά της κάθε μέρας, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό τις περισσότερες- αν όχι όλες- φορές. Πρέπει να είμαστε δυνατοί. Επίσης το να πονάτε και το να προκαλείτε εσείς αυτόν το πόνο νομίζω ότι είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Στην καλύτερη περίπτωση να καταλήξεις με σημάδια από το χαράκωμα που δεν θα φύγουν ποτέ από πάνω σου, και αυτός δεν είναι τρόπος να ξεχάσεις, ίσα ίσα κάθε φορά που θα τα βλέπετε το μυαλό σας θα γεμίζει από απαίσιες αναμνήσεις. Γιατί να το κάνετε αυτό στον εαυτό σας λοιπόν; Άμα έχετε κάποιο πρόβλημα μιλήστε σε κάποιον άνθρωπο που πιστεύετε ότι θα σας καταλάβει, είτε σε κάποια φίλη σας, ή σε κάποιον απ' την οικογένειά σας. Άμα δεν έχετε κάποιον, μπορείτε να επικοινωνήσετε ακόμη και μαζί μου.



~All the love! Xxxxx

4 σχόλια:

  1. συγχαρητηρια και μονο για την ιδεα ν κανεις ενα τετοιο αρθρο μακαρι να βοηθησει καποιες κοπελες (και οχι μονο) ώστε να σταματήσουν αυτό το άσχημο πράγμα που κανουν στον εαυτο τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! ♥ Και εγώ γι'αυτό το έκανα και ελπίζω να βοηθήσει όσους χαρακώνονται και να αντιμετωπίζουν αλλιώς τα προβλήματα τους.

      Διαγραφή