Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ταινία της εβδομάδας


 Psyhra ki anapoda... (2013) Poster

Γεια σας και συγνώμη για αυτήν την καθυστέρηση. Ωστόσο από τι έδειξε και η ψηφοφορία οι περισσότεροι από εσάς (το 50%) από τις ταινίες που έγραψα προτιμάτε το Frozen: Ψυχρά κι Ανάποδα! Για να δούμε λοιπόν κάποια βασικά πράγματα της ταινίας.

Περιληπτικά η υπόθεση:
Η θαρραλέα και υπεραισιόδοξη πριγκίπισσα Anna πρέπει να συνεργαστεί με τον Kristoff, έναν απότομο βουνίσιο τύπο, για να ξεκινήσουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι. Σκοπός τους είναι να βρουν την Παγωμένη Βασίλισσα που δεν είναι άλλη από την αδελφή της Anna, και να λύσουν επιτέλους τα παγωμένα μάγια που ταλαιπωρούν ένα ολόκληρο βασίλειο. Η Anna και ο Kristoff θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές τύπου Everest συνθήκες, θα συναντήσουν μυθικά πλάσματα και μαγικά φαινόμενα σε κάθε γωνία. Πολύτιμοι σύμμαχοί τους στον αγώνα θα είναι ο ξεκαρδιστικός χιονάνθρωπος Olaf και ένας ψωριάρικος τάρανδος που ακούει στο όνομα Swen.

Επίσης:
  • Η ταινία πέρασε αρκετές σεναριακές αλλαγές για αρκετά χρόνια, πριν πάρει το πράσινο φως το 2011.

  • Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 19 Νοεμβρίου 2013 και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 27 Νοεμβρίου. Η ταινία ξεπέρασε το 1 δις σε παγκόσμιες εισπράξεις. Γνώρισε κριτική επιτυχία με αρκετούς κριτικούς να τη θεωρούν την καλύτερη ταινία - μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων της Disney από την εποχή αναγέννησης του στούντιο. Η ταινία κέρδισε δύο Όσκαρ στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και Πρωτότυπου Τραγουδιού, τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, το BAFTA Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, πέντε Annie Awards και δύο Critics' Choice Awards.

  • To Ψυχρά κι Ανάποδα είναι η πιο πετυχημένη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων όλων των εποχών με έσοδα που αγγίζουν τα 1.14 δις δολλάρια ξεπερνώντας το Toy Story 3. Επίσης πίσω απο το Iron Man 3 είναι η δεύτερη πιο πετυχημένη ταινία του 2013. Τέλος είναι η έκτη πιο πετυχημένη ταινία όλων των εποχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου