Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Πρωτομαγιάτικο στεφάνι! ♥

Γεια! Αποφάσισα να κάνω σήμερα μία ανάρτηση με το πρωτομαγιάτικο στεφάνι αφού αύριο δεν θα μπορέσω. Έχω να σας προτείνω 3 στεφάνια τα οποία ελπίζω να σας αρέσουν πολύ!


"Το παραδοσιακό"

Υλικά:
3 κλαδιά λυγαριάς ή κληματόβεργες
λίγος σπάγκος
ξερόχορτο δεσίματος από ανθοπωλείο

1. Η βάση πάνω στην οποία επιλέγουμε να πλέξουμε το στεφάνι είναι τα κλαδιά λυγαριάς ή εναλλακτικά οι κληματόβεργες επειδή είναι ευλύγιστες και μπορούμε εύκολα να ρυθμίσουμε το πάχος και το πλάτος του στεφανιού.
2. Παίρνουμε το πρώτο κλαδί και ενώνουμε τις δύο άκρες, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει η μια την άλλη και τις δένουμε καλά μεταξύ τους. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα κλαδιά.
3. Εν συνεχεία πλέκουμε το στεφάνι χρησιμοποιώντας λουλούδια που έχουν μακρύ κοτσάνι για να μπορούν να σταθούν καλύτερα στο στεφάνι.
4.  Περνάμε προσεκτικά τα κοτσάνια των λουλουδιών μέσα από τα κλαδιά στου στεφανιού και στερεώνουμε τα λουλούδια. Για να στερεωθούν καλά τα λουλούδια τα δένουμε με λίγο ξερόχορτο. Όσο περισσότερα λουλούδια χρησιμοποιήσετε τόσο πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα θα έχετε. "Το χάρτινο"
 
 Υλικά:
Χαρτιά scrapbooking με πολύχρωμα και μονόχρωμα μοτίβα
Χαρτοκόπτης
Ταινία διπλής όψης/ κόλλα
Κόπτης κύκλου ή τετραγώνου για χαρτί 30 Χ 30 προαιρετικά
Μεταξωτά λουλούδια scrapbooking
Μια βάση για στεφάνι από το ανθοπωλείο / στρογγυλό φελιζόλ

1. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχετε το χρόνο ή τη διάθεση να εξορμήσετε στην φύση για να πιάσετε τον Μάη, σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα στεφάνι με την τεχνική του scrapbooking. To scrapbooking είναι μια διαδεδομένη τεχνική που συνδυάζει την χαρτοκοπτική και την χειροτεχνία του χαρτιού.
2. Διπλώνετε τα χαρτιά σαν χωνί και τα κολλάτε πάνω στη βάση του στεφανιού με κόλλα. Τοποθετείτε τα χωνάκια χαρτιού πλαγιαστά και κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο, στερεώνοντας τα με ταινία διπλής όψης.
3. Αν σας αρέσει η χαρτοκοπτική μπορείτε να κόψετε ορισμένα χαρτιά με τον κόπτη κύκλου ή τετραγώνου και να δημιουργήσετε τα δικά σας χειροποίητα λουλούδια. Εναλλακτικά, μπορείτε να κολλήσετε στο στεφάνι ορισμένα έτοιμα μεταξωτά λουλούδια scrapbooking καθώς προσδίδουν υφή και διάσταση σε κάθε σύνθεση. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δικαιώσει."Το σιδερένιο"


Υλικά:
2 σιδερένιες κρεμάστρες καθαριστηρίου
χαρτοταινία
χοντρή μαύρη κλωστή
κορδέλα διακοσμησης

1. Όλοι έχουμε στην ντουλάπα μας σιδερένιες κρεμάστρες καθαριστηρίου. Με εύκολες και απλές κινήσεις, οι κρεμάστρες θα μεταμορφωθούν σε ιδανική βάση για την ανοιξιάτικη δημιουργία σας.
2. Παίρνετε τις δύο κρεμάστρες και τις τεντώνετε με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να σχηματίζουν δύο κύκλους. Το άγκιστρο της κρεμάστρας το διατηρείτε ως έχει καθώς από εκεί θα κρεμαστεί το στεφάνι στην πόρτα.
3. Ενώνετε τις κρεμάστρες σε όλη τους την περιφέρεια χρησιμοποιώντας χαρτοταινία για να καλυφθεί το σύρμα. Εν συνεχεία δένετε τα λουλούδια που έχετε επιλέξει γύρω από το στεφάνι με μια χοντρή κλωστή. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να διαλέξετε λουλούδια με μακρύ κοτσάνι για να κρατηθούν καλύτερα στη βάση.
4. Καλύπτετε το άγκιστρο της κρεμάστρας με μια κορδέλα διακόσμησης στο χρώμα της αρεσκείας σας για να μην φαίνεται αντιαισθητικό. Το στεφάνι σας είναι έτοιμο για κρέμασμα.

Μπορείτε επίσης...

 Για να γίνει πιο όμορφο το στεφάνι σας...(για το παραδοσιακό στεφάνι μόνο)
 • Να προσθέσετε φιόγκους 
 • Να αλλάξετε το σχήμα των κλαδιών (π.χ. σε καρδιά)
Μερικές εικόνες:
 
See u soon! Μαντελίνα

2 σχόλια:

 1. 1 χρόνο πριν..
  Τέλειο άρθρο:(♥♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχα ευχαριστώ πολύ Άμπη ♥♥ Και ευχαριστώ που σχολιάζεις παλιές αναρτήσεις ♥♥

   Διαγραφή