Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Αφιέρωμα: Ποπ

Όπως είδατε και από την ψηφοφορία οι περισσότεροι από εσάς προτιμούν την ποπ (62%)! Οπότε θα η σημερινή ανάρτηση είναι αφιέρωση στην ποπ! 


Γενικά
Ποπ ονομάζεται ένα είδος μουσικής. Με αυτό τον όρο χαρακτηρίζονται ελαφριές μορφές ξένης μουσικής, ή αντίστοιχες ελληνικές δημιουργίες. Πρόκειται ίσως για ένα από τα πιο δημοφιλή είδη μουσικής και μάλιστα όχι τυχαία. Αυτός ήταν ο πρωταρχικός στόχος όλων εκείνων που έγραφαν αυτό το είδος: να αγαπηθεί από το κοινό. Το λέει άλλωστε και το όνομά της: ο όρος “ποπ” είναι συντόμευση της λέξης “popular” που σημαίνει δημοφιλής.

Ακόμα
  • Η ποπ μουσική άρχισε να εμφανίζεται τη δεκαετία του 1950, στην Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο, με σαφείς επιρροές από τη ροκ εντ ρολ μουσική που τότε μεσουρανούσε. Γενικά η ποπ μουσική δανείζεται στοιχεία από άλλα είδη, όπως η jazz μουσική, η country, αλλά και η καθαρά χορευτική (dance).
  •  Για να δούμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά:
1. τα τραγούδια της ποπ έχουν μικρή έως μεσαία διάρκεια
2. ακολουθούν τη δομή κουπλέ – ρεφρέν
3. έχουν μελωδική μουσική
4. τα κύρια μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνται είναι η ηλεκτρική κιθάρα, το μπάσο και η ντραμς
5. στόχος αυτής της μουσικής είναι να είναι ευχάριστη στο αυτί του ακροατή και όχι να εκτιμηθεί για την υψηλή καλλιτεχνική της αξία. Οι μουσικοί της ποπ θέλουν να δημιουργήσουν μία ελαφριά μουσική, που να αγαπηθεί από τις μάζες και να έχει εμπορική αξία.


  • Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι πρόκειται για ένα δυναμικό είδος, που δεν σταμάτησε να εξελίσσεται, να απορροφά στοιχεία από άλλα είδη και να μας δίνει συνεχώς νέα αγαπημένα τραγούδια και μοναδικούς μουσικούς, όπως η Μαντόνα, ο
    Μάικλ Τζάκσον και η Lady Gaga


    See u soon! Μαντελίνα

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο άρθρο♥
    Αν θες γίνε μέλος στο blog μ λέγεται:
    kids-ofreneia.blogspot.gr/

    xxx Μαρία♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! ^.^
      Έγινα μέλος στο blog σου και είναι τέλειο!
      ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή