Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014

Συνταγή για λουκουμάδες!

Σήμερα έχω βρει κάποιες πολύ ωραίες συνταγές. Ανάμεσα σε αυτές και η συνταγή για τους λουκουμάδες! Τους λουκουμάδες τους λατρεύω από μικρή! ^.^ Η συνταγή αυτή είναι από το argiro.gr .

Υλικά συνταγής


  • 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κ.γλ. (κοφτό) αλάτι
  • περίπου 2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • θυμαρίσιο μέλι
  • κανέλα
  • (καβουρντισμένο σουσάμι για το γαρνίρισμα)
 
Λουκουμάδες

Τραγανός λουκουμάς, ζεστός, με μπόλικο μέλι, κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Μην ξεχνάτε, κάθε φορά που κόβουμε ένα λουκουμά βουτάμε το κουτάλι σε νερό για να ξεκολλάει εύκολα και να πέφτει στο ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μαγιά, το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει παχύς χυλός. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό χώρο (καλοριφέρ ή δίπλα στην κουζίνα) για 30΄, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει στα τοιχώματα του μπολ. Σε κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Κόβουμε τους λουκουμάδες με το χέρι. Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω. Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο ή ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι, κανέλα (και καβουρντισμένο σουσάμι). Αντί για το μέλι την κανέλα και το σουσάμι μπορείτε να προσθέσετε μερέντα.

Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 4 λεπτά 
 
 
Επλίζω να σας αρέσει! ~Μαντελίνα~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου